Σάββατο 3 Ιουλίου 2010

ΕΛΜΕ-ΚΙ: ΠΕΜΠΤΗ 8 ΙΟΥΛΗ ΟΛΕΣ / ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

10.30 π.μ. στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι.
Κατέθεσαν και το σχέδιο Νόμου καρμανιόλα για το ασφαλιστικό των δημοσίων υπαλλήλων (ΙΚΑ, 40ετία, 65ο για άνδρες – γυναίκες, 360 ευρώ βασική & αναλογική σε όλο τον εργάσιμο βίο κ.ο.κ.). ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΔΗΛΑΔΗ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ!!!
Το έγκλημα προχωρά σε βάρος όλων των εργαζομένων: δημόσιων – ιδιωτικών - αυτοαπασχολούμενων. Επιδιώκουν να «περάσει» με τη σιγουριά του εγκληματία πως το «θύμα» δεν θα αντιδράσει.

 Θα τους δώσουμε τέτοια ικανοποίηση;

 Θα δεχτούμε το σφαγιασμό μίας από τις σημαντικότερες κατακτήσεις μας;

 Θα υποταχθούμε στη σύγχρονη δουλεία, ιδιαίτερα για τους νέους και τις γυναίκες;
 Θα επιτρέψουμε την ανασφάλιστη εργασία των ανηλίκων με όρους «γαλέρας» (βλέπε «μαθητεία»), τη στιγμή που θα έπρεπε όλα τα παιδιά απερίσπαστα να μορφώνονται;

 Θα τους αφήσουμε να νομοθετούν κι εμείς θα κάνουμε απερίσπαστοι τα «μπάνια του λαού»;

Ή θα «κάνουμε την έκπληξη» και τώρα και στο κατακαλόκαιρο αν χρειαστεί;

ΝΑ ΓΙΝΕΙ η 8η Ιούλη ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ

Η ζωή μας διδάσκει ότι δεν έχουμε και πολλές επιλογές. Το κεφάλαιο με δύναμη κρούσης το ΠΑΣΟΚ και με τις πλάτες ΝΔ – ΛΑΟΣ – συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών δεν θα μας αφήσει σε χλωρό κλαρί. Αν δεν συνειδητοποιήσουμε ότι υπάρχει άλλος δρόμος ανάπτυξης για την ελληνική κοινωνία. Με κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων. Με αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία – παιδεία - πρόνοια. Με ελεύθερο χρόνο. Με μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους. Με σύνταξη στα 55 για τις γυναίκες στα 60 για τους άνδρες – πέντε χρόνια λιγότερο για βαρέα και ανθυγιεινά. ΜΠΟΡΟΥΜΕ και πρέπει να αγωνιστούμε για να αναχαιτίσουμε την επέλαση. ΜΠΟΡΟΥΜΕ να πάρουμε την εξουσία στα δικά μας χέρια. Δεν τους χρειαζόμαστε – ο κόσμος της δουλειάς είναι ο μόνος απαραίτητος στην κοινωνία.

 ΑΥΤΟΙ ΜΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΛΑΪΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ

 ΤΟ ΜΟΝΟ ΧΡΕΟΣ ΠΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ. ΔΕΚΑΡΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΔΕ ΧΡΩΣΤΑΜΕ – ΑΥΤΟΙ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ…

 ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΗΧΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΚΕΦΑΛΑΙΟΚΡΑΤΕΣ – ΤΡΟΙΚΑ - ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ

Φτάνει πια! Να πληρώσουν οι εκμεταλλευτές για τη ζωή και την ασφάλεια που κλέβουν και την ανεργία που δημιουργούν.

Μαζί με το ΠΑΜΕ της ταξικής πάλης δίνουμε το παρόν, κόντρα σε κρατικούς και παρακρατικούς μηχανισμούς (βλέπε μεγαλοδημοσιογράφους – επαγγελματίες προβοκάτορες κ.ο.κ.). Δεν εκχωρούμε τη δύναμή μας σε ηγεσίες που σπάνε τους αγώνες την κρίσιμη στιγμή (όπως συνέβηκε με την αποχή των εκπαιδευτικών στα βαθμολογικά). Δεν επιλέγουμε τη μάχη για το «ιδιαίτερο» και το επιμέρους. Δε φοβόμαστε τη σύγκρουση - είμαστε μια γροθιά όλοι οι εργαζόμενοι. Μαζί με αγρότες μικροεπαγγελματίες χτίζουμε νέα μέτωπα πάλης.

ΔΙΝΟΥΜΕ ΟΡΚΟ ΣΤΗ ΖΩΗ:

ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΟΙ ΣΚΛΑΒΟΙ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΦΕΝΤΙΚΑ…


Αργοστόλι 3 Ιούλη 2010

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ


Ο Πρόεδρος                 Ο Γραμματέας



Γεωργόπουλος              Διονύσης Βασιλάτος Παύλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.