Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Σύσκεψη στην Π.Ε. Κεφαλονιάς για το παραεμπόριο


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΙΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΕΝΟΤΗΤΩΝ  ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ

ΣΩΤΗΡΗ ΚΟΥΡΗ                 

Αργοστόλι,   5-07-2013
                                                                           Αρ. Δελτίου 77
Σύσκεψη στην Π.Ε. Κεφαλονιάς για το παραεμπόριο
Σύσκεψη με θέμα το παραεμπόριο πραγματοποιήθηκε σήμερα με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς και Ιθάκης κου Σ. Κουρή,  στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλονιάς. 
Στη συζήτηση συμμετείχαν  ο πάτερ Ι. Μεσολωράς και ο πάτερ Φωκάς από την Ιερά Μητρόπολη οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Κεφαλονιάς κος Σπ. Ματιάτος και Βαγιωνίτης Γ., ο πρόεδρος της Δημοτικής κοινότητας Ομαλών κος Δ. Κουταβάς, ο Αστυνομικός Διευθυντής Κεφαλονιάς και Ιθάκης κ. Α. Αυγέρης, ο......
Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αργοστολίου κ. Τζωρτζάτος Γ., ο Διοικητής της Λιμενικής Αστυνομίας κος Κ. Βασιλόπουλος, ο Προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας κος Σ. Πετράτος, η κα Κοντογιαννάτου Μ. από το Επιμελητήριο Κεφαλονιάς και Ιθάκης, όπως και υπηρεσιακοί παράγοντες της ΠΕ Κεφαλονιάς. Μετά από γόνιμο διάλογο και την κοινή διαπίστωση πως το πρόβλημα του παραεμπορίου είναι πολύ σοβαρό αποφασίστηκε πρώτον να συγκροτηθεί μικτό κλιμάκιο στο οποίο θα συμμετέχουν  υπηρεσιακοί παράγοντες από την Δημοτική Αστυνομία, την Αστυνομική Διεύθυνση, το Λιμενικό, την Διεύθυνση Ανάπτυξης της ΠΕ Κεφαλονιάς και ο Αντιδήμαρχος κος Σπ. Ματιάτος θα έχει την πρωτοβουλία να οργανώσει και να συντονίσει την λειτουργία του. Αυτό το κλιμάκιο θα εφαρμόσει όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα αντιμετώπισης του παραεμπορίου σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.
    Δεύτερον αποφασίστηκε η Ιερά Μονή Αγίου Γερασίμου να συνδράμει στην ασφάλεια του περιβάλλοντος χώρου της Μονής για λόγους προστασίας του χώρου και διευκόλυνσης των προσκυνητών. Τέλος συμφωνήθηκε να σταλεί επιστολή προς τα αρμόδια  Λιμεναρχεία και τα λιμάνια εισόδου Κυλλήνης – Πάτρας – Βασιλικής - Αστακού – Αγ. Νικολάου για την αυστηρή αντιμετώπιση του παραεμπορίου στις εισόδους των νησιών μας.

Σας ευχαριστούμε για την προβολή του θέματος.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

                                                                      ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΟΥΡΗΣ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.