Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ


ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ-ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΥΟΜΕΝΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ, «ΝΟΥΘΕΤΟΥΝ» ΚΑΙ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ 
Μέρα με τη μέρα η Δημοτική Αρχή (ΝΔ-ΑΝΕΞ.ΕΛ) και η «αντιπολίτευση» (ΠΑΣΟΚ – Μιχαλάτος), υλοποιούν και διαχειρίζονται την πολιτική της συγκυβέρνησης-τρόικας κλιμακώνοντας την επίθεση στο σύνολο της ζωής των εργαζομένων, που αφορά το εισόδημα, τις εργασιακές σχέσεις, την Παιδεία, την Υγεία, την Πρόνοια. 
Αυτές οι δυνάμεις τόσο στο Δήμο Κεφαλονιάς όσο και στην ΚΕΔΕ, από την μια «κλαίνε και οδύρονται» σήμερα τάχα για τις απολύσεις και από την άλλη...... υποστηρίζουν και υιοθετούν την πολιτική που προωθεί το πολυνομοσχέδιο, ενώ οι προτάσεις τους αφορούν ουσιαστικά στη διαδικασία εφαρμογής του νόμου. Από την μια συμμετέχουν σε πορείες συμπαράστασης των εργαζομένων και από την άλλη τους τρομοκρατούν και τους «νουθετούν» μαζί με τις εισαγγελικές αρχές. Από την μια μιλούν για «διάλυση της αυτοδιοίκησης» και από την άλλη δεν αντιπαλεύουν συνολικά το πολυνομοσχέδιο ως ένα νέο πλήγμα που δέχονται οι εργαζόμενοι στην Τοπική Διοίκηση, αλλά και συνολικά οι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα που είναι χρήστες των υπηρεσιών της Τοπικής Διοίκησης. Από την μια λένε "δεν περισσεύει κανείς από τους δήμους" και την ίδια ώρα αποδέχονται τη θεωρία του πλεονάζοντος προσωπικού και προτείνουν να υπάρξει αξιολόγηση και ενδοδημοτική κινητικότητα…! Λένε ότι πρέπει να μπουν οι εργαζόμενοι στη δεξαμενή της αξιολόγησης αρκεί αυτή να γίνει από «αξιόπιστη πηγή», όταν γνωρίζουν οι πάντες πλέον ότι το κριτήριό της στην Τ.Διοίκηση (όπως και σε άλλους κλάδους) είναι, μέχρι το τέλος του 2014, να απολυθούν 15.000 εργαζόμενοι!! Και εδώ η Δ. Αρχή έχει προστρέξει από πολύ νωρίτερα υλοποιώντας αυτή την πολιτική, να συγκροτήσει την σχετική επιτροπή αξιολόγησης που ετοιμάζεται να αναλάβει έργο!! Έχει ακόμη προβεί σε πλήρη απογραφή προσωπικού των Δημοτικών υπηρεσιών και ετοιμάζεται για την απογραφή των Δημοτικών Επιχειρήσεων(Εγκύκλιος Υπ.Διοικ.Μετ. ΑΔΑΒΛ4ΟΧ-ΗΙ6 12.07.2013), που θα είναι ο επόμενος στόχος και έχει προετοιμάσει το έδαφος όπως προβλέπουν οι σχετικές κυβερνητικές εγκύκλιοι.

Η Δ.Αρχή και οι προαναφερόμενες δυνάμεις της συμπολιτευόμενης - αντιπολίτευσης που συγκροτούν τελικά ενιαία δύναμη ενάντια στους εργαζομένους, γνωρίζουν πολύ καλά ότι το πολυνομοσχέδιο και τα αντιλαϊκά μέτρα της συγκυβέρνησης, δεν αφορούν μόνο τις σχεδιαζόμενες απολύσεις των σχολικών φυλάκων, των δημοτικών αστυνόμων και των συμβασιούχων. Αφορούν και τους 20.000 μαθητές που μένουν δίχως τεχνικο-επαγγελματική εκπαίδευση καθώς με το πολυνομοσχέδιο απολύονται οι καθηγητές τους (στην Κεφαλονιά κλείνει ο τομέας νοσηλευτικής με αντίστοιχες απολύσεις εκπαιδευτικών), όπως επίσης τον αφορούν και το κλείσιμο νοσοκομείων (π.χ. του Μαντζαβινάτειο). Αφορούν εν τέλει όλο το λαό, γιατί εντείνουν τη φοροληστεία, καταργούν και αυτόν τον πετσοκομμένο κατώτατο μισθό και διαμορφώνουν έναν κρατικό μηχανισμό ακόμη πιο εχθρικό στις λαϊκές ανάγκες, ακόμη πιο προσαρμοσμένο στην εξυπηρέτηση των επιχειρηματικών ομίλων, με ακριβές ή ανύπαρκτες υπηρεσίες για τις λαϊκές οικογένειες. Απέναντι σε όλα αυτά λοιπόν σιωπούν… και αποπροσανατολίζουν.. 

Συμφωνούν και αποδέχονται την αναγκαιότητα των μέτρων και γενικότερα την πολιτική της ανταγωνιστικότητας. Εσχάτως και όπως έδειξε η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για την καταδίκη του φασιστικού φεστιβάλ στην Μεσσηνία, φαίνεται να προσεταιρίζονται σε αυτή την προσπάθειά τους και την αιχμή του δόρατος του κεφαλαίου και της εργοδοσίας τη ναζιστική Χρυσή Αυγή. Οι «απουσίες» Μιχαλάτου και άλλων, οι ψήφοι «λευκό» και «κατά» από την πλευρά της πλειοψηφίας στο ψήφισμα καταδίκης των εκδηλώσεων μίσους της Χ.Α., αλλά και οι ύμνοι στο δικτάτορα Μεταξά και την Χ.Α. από τον Πρόεδρο της ΝΕ των «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ» Καμπίτση(Α/Δήμαρχο), δείχνουν ότι οι επιχειρηματίες και τα κόμματα του συστήματος είναι «νύχι κρέας» με το φασισμό όταν πρόκειται να στηρίξουν τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας.

Η Λαϊκή Συσπείρωση στηρίζει την πάλη των εργαζόμενων τονίζοντας ότι μόνο ένας γενικευμένος αγώνας ενάντια στην πολιτική συγκυβέρνησης, τρόικας, ΕΕ, μπορεί να λύσει ριζικά το πρόβλημα. 

Η πανεργατική απεργία της Τρίτης 16 Ιούλη 2013 είναι ένα πρώτο βήμα γενικευμένης αντίδρασης του λαού στα νέα αντεργατικά μέτρα.

Να αποσυρθεί το πολυνομοσχέδιο, να μην προχωρήσει καμιά αξιολόγηση, καμιά κινητικότητα, καμιά διαθεσιμότητα, ούτε για μικρό, ούτε για μεγάλο διάστημα. Καμία υποταγή στα βάρβαρα μέτρα και το στόχο της καπιταλιστικής ανάκαμψης που θα πληρώσει πανάκριβα ο λαός. Καμία εμπιστοσύνη σε κυβερνήσεις, κόμματα και τοπικές διοικήσεις που υποκλίνονται στην ΕΕ και τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης. Λαϊκή Συμμαχία για φιλολαϊκή διέξοδο από την κρίση.

Αργοστόλι 14 Ιούλη 2013

Λαϊκή Συσπείρωση Κεφαλονιάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.