Σάββατο, 18 Μαΐου 2013

Σε επιφυλακή οι ντόπιοι αμπελουργοί για τυχόν κρούσματα περονόσπορου και χολέρας

Eνιαίος Αγροτικός Συνεταιρισμός Κεφαλληνίας & Ιθάκης «Ε . Α . Σ . Κ . Ι» 
United Agricultural Cooperative of Kefallinia & Ithaca 
Aριθμ. Πρωτ. 367/17.05.2013 


Σε επιφυλακή οι ντόπιοι αμπελουργοί

Ο Ενιαίος Αγροτικός Συνεταιρισμός καλεί τους επαγγελματίες και τους ερασιτέχνες αμπελουργούς σε επιφυλακή για τυχόν κρούσματα περονόσπορου και χολέρας στους Κεφαλλονίτικους και Θιακούς αμπελώνες. 

Υπενθυμίζεται ότι, για να γίνουν μολύνσεις περονόσπορου απαιτούνται έντονες νυχτερινές δροσιές ή βροχή. Αντίθετα, ζεστές συννεφιασμένες ημέρες με μέτρια ή υψηλή σχετική υγρασία επιταχύνουν την εξάπλωση της χολέρας. Η βλάστηση είναι επιδεκτική μολύνσεων και η ταχύτητα αύξησης μεγάλη λόγω των καιρικών φαινομένων της εποχής. 

Ο Ενιαίος Αγροτικός Συνεταιρισμός στο Αργοστόλι, ως εγκεκριμένος φορέας ενημέρωσης σχετικά με τις δραστικές ουσίες για την αμπελοκαλλιέργεια, για πιο.....
έντομο ή ασθένεια είναι εγκεκριμένο το κάθε σκεύασμα, για την ασφαλή χρήση και την εφαρμογή του, τους κινδύνους για την υγεία και το περιβάλλον και για τον ορθό τρόπο διαχείρισης του, συνιστά στον Κεφαλλονίτη και Θιακό αμπελουργό να επωφεληθεί από τις εργασίες αραίωσης βλαστών για να επιθεωρήσει τους αμπελώνες του ώστε να εντοπισθούν έγκαιρα τυχόν προσβολές, ενώ συστήνει την εφαρμογή προληπτικών μέτρων με εγκεκριμένα φυτοπροστατευτικά σκευάσματα πριν την εμφάνιση των συμπτωμάτων. Εξίσου σημαντική θεωρείται και η εναλλαγή στη χρήση των σκευασμάτων ως προς τον τρόπο δράσης, προκειμένου να προληφθεί η ανάπτυξη ανθεκτικότητας. 

Από τον Ενιαίο Αγροτικό Συνεταιρισμό Κεφαλληνίας & Ιθάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.